Fordringsbiologisk optimering af fremtidens mælkeproduktion

Fordringsbiologisk optimering af fremtidens mælkeproduktion - SEGES Projektsitet

Formålet er at give mælkeproducenter mulighed for at opnå en mere præcis styring af produktionen og få et stærkere grundlag for valg af fodermidler, sammenkædning mellem mark og stald, opbygning af grundlag for værdiansættelse af indkøbt foder samt optimering af foderblandinger og fodringsstrategier.

Via datafangst fra foderblanderen (dataudveksling), en række analyseinstrumenter (bl.a. NIR på foderblander) og laboratorier (bl.a. grovfoderanalyser og KMP-fuldfoder), komplekse dataanalyser og modellering udvikles brugervenlige værktøjer, som øger præcisionen i fodringen, forbedrer kortlægningen af foderforbruget, sikrer løbende kontrol med næringsstofgrænser og optimerer i henhold til fodermidlernes reelle produktionsværdi.

Det forventes, at der kan opnås højere fodereffektivitet, forbedret produktivitet, større effektivitet og mindre belastning af besætninger forårsaget af uhensigtsmæssigt sammensatte rationer eller tilskudsfoder med afvigende indhold eller kvalitet.

Indlæg på EUC Nordvest 27. september 2019
Indlæg på Kvægkongres 2020
Nye formler for omregning af tørrerest fra Koster Crop Tester til NorFor tørstof
Det frarådes at bruge tørsyrer til stabilisering af goldrationer, hvis mælkefeber forebygges ved forsuring. Tørsyrerne kan ophæve forsuringen.
Her beskrives status og ide omkring udviklingen af goldkoensilage til anvendelse ved fasefodring af goldkøer, interesserede forsøgsværter søges.
Anvendelse af teststrimler til bestemmelse af urin-pH er en omkostningseffektiv og robust metode til kontrol af forsuring af Close-UP goldkøer.
Overordnede krav til rationsformulering og praktiske anvisninger omkring fasefodring af goldkøer.
Med goldkoensilage er det muligt at forbedre fodringsmanagement af goldkøer og kælvekvier de sidste tre uger før forventet kælvning.

© 2021 - SEGES Projektsitet